Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Μένουμε Ελλάδα-Γεωγραφία

Στο μάθημα της Γεωγραφίας -και σύμφωνα με το Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μένουμε Ελλάδα" που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε- ασχοληθήκαμε με τα 9 γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας.
  Με βάση τον άτλαντα, το "βιβλίο" και το "τετράδιο εργασιών" μας μελετήσαμε διεξοδικά καθένα από τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας. Μιλήσαμε για τη θέση, τη γεωμορφολογία, τα φυσικά μνημεία αλλά και τα ιδιαίτερα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία καθενός από αυτά. Είδαμε εικόνες ή παρουσιάσεις σχετικές με τα μέρη αυτά, διαβάσαμε κείμενα ή ποιήματα ανθρώπων που κατάγονται από εκεί. Σχηματίσαμε χάρτες, συμπληρώσαμε ασκήσεις, βρήκαμε επιπλέον πληροφορίες.
Με τη βοήθεια και της κυρίας μας της Πληροφορικής μάθαμε πώς να φτιάχνουμε Power Point. Αναλάβαμε λοιπόν να προετοιμάσουμε μια προβολή παρουσίασης για το...επόμενο κάθε φορά μάθημα. Οπότε η προβολή εμπλούτιζε τα κειμενάκια του βιβλίου μας και το μάθημα της γεωγραφίας έγινε έτσι πολύ πιο ζωντανό.
Και δε φτάνει αυτό.... Φτιάξαμε puzzle, παίξαμε παιχνίδια γεωγραφίας και φτιάξαμε και το δικό μας κουίζ για την Ελλάδα. .
 Το Πολιτιστικό Πρόγραμμά μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να ταξιδέψουμε παντού στην Ελλάδα. Παίρνουμε το πλοίο και ....Καλό μας καλοκαίρι!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου